OVer de wedstrijd

Geschiedenis

Pheidippides was, zo gaat het verhaal, de eerste man die de marathon liep. Hij liep van de stad Marathon naar Athene om het nieuws van de overwinning in de slag om Marathon te brengen. Die afstand bedroeg 42 kilometer, de hardloopafstand die wij tegenwoordig de marathon noemen. 

In juni 2020 organiseerden studieverenigingen Perikles, Atlas, de UHSK en Alcmaeon de eerste editie van de Pheidippidesrace. We vonden het toen zo leuk, dat we hem dit jaar graag nog een keer willen organiseren, dit keer met een aantal mensen vanuit Perikles. Ook toen we hem voor het eerst organiseerden, golden er al restricties in verband met corona. Het mooie aan de opzet van deze wedstrijd is dan ook dat hij door kan gaan, ongeacht de coronamaatregelen.

Dit jaar organiseren we wederom een competitie tussen verschillende studentenorganisaties uit Utrecht, al pakken we het qua schaal wel wat groter aan!

 

De winnares van de laatste etappe van de race in 2020

De regels

Elke dag wordt er één etappe gelopen. De afstand en het geslacht van de loper liggen van tevoren vast, zodat je als vereniging weet wie je wanneer nodig hebt. Zo is de eerste etappe bijvoorbeeld een afstand van 5 km die gelopen wordt door een man . Het schema met afstanden valt te vinden op de uitslagenpagina van deze website en wordt ook via de mail naar de deelnemers gecommuniceerd. Waar de etappe gelopen wordt, is verder niet van belang. Dit hoeft dus ook niet perse in Utrecht te zijn. Het is de bedoeling dat de loper zijn/haar hardlooprondje opneemt met de sportapp Strava. Deze is eenvoudig en gratis te downloaden in de play- en appstore en is in het algemeen erg makkelijk in gebruik. Mocht je geïnteresseerd zijn geraakt, stuur ons even een mailtje of een dm of lees de folder hieronder!

Uitslagen

De etappetijden worden elke dag doorgestuurd door een screenshot van de Strava-activiteit te mailen naar info@pheidippidesrace.nl . Wij maken dan een overzicht van de uitslag voor de etappe van die dag en plaatsen dit op ons instagramkanaal: instagram.com/pheidippidesrace. Verder zijn de uitslagen ook op de uitslagenpagina van deze site te vinden. Daarnaast houden we een overzicht bij van het algemeen klassement, waarbij alle tijden van de etappes bij elkaar opgeteld worden. Wil je naar de uitslagenpagina? Klik dan hieronder!

Over de organisatie

De Pheidippidesrace is een initiatief van vier leden van studievereniging Perikles, de studievereniging van Bestuurs- en Organisatiewetenschap in Utrecht. Naast de vele commissies, werkgroepen en raden die Perikles rijk is organiseert de vereniging ieder jaar zogenaamde ‘Gele Baron’ activiteiten. De Pheidippidesrace is dit jaar één van die activiteiten. Het idee van de Gele Baron is dat leden van de vereniging het initiatief nemen voor de activiteit, met ondersteuning van de vereniging en het verenigingsbestuur. Onze commissie bestaat uit Sytze Wilming, Luuk Nagtegaal, Mitch Opperhuizen, Thomas Bijl en Pelle Bronkhorst.

Wat informatie over Perikles: Perikles is een vrij jonge studievereniging (opgericht in 2002), die toch snel haar plekje heeft gevonden binnen de Utrechtse studentengemeenschap. Perikles heeft een hoge bedieningsgraad (bijna alle studenten Bestuur- en Organisatiewetenschap zijn lid van Perikles), en een groot deel van die leden is ook actief binnen de vereniging.